Eten en Drinken

Na een lange wandeling over het strand, een flinke fietstocht of juist een rustig dagje op de camping kan er natuurlijk ook heerlijk gegeten en gedronken worden in een van de restaurants of strandtenten in Callantsoog.  

Restaurants in Callantsoog

Paviljoen8 Callantsoog

Paviljoen8

Een ruim en kindvriendelijk restaurant met een zonnig terras dat uitkijkt over de bollenvelden. Paviljoen8 is ideaal als een stop tijdens een lange fietstocht of een hapje eten aan het eind van de dag met de complete familie.

Dorpszicht

Aan de rand van het dorpsplein ligt dit gezellige restaurant met een prachtige serre. Minder weer? Opwarmen kan altijd bij de open haard. Dorpszicht heeft voor iedereen wat wils op de uitgebreide menukaart.

De Foyer

Grand Café De Foyer is al meer dan 20 jaar een begrip in Callantsoog. Een ideale plek voor uitgebreid ontbijt of lunch met verse vis uit Den Helder of mals vlees van de ambachtelijke slager uit de omgeving.

Strandtenten in Callantsoog

Vos

Na een lange strandwandeling weer even op adem komen? Strandpaviljoen Vos is de perfecte plek voor een heerlijke lunch of avondmaaltijd bij zonsondergang. Daarnaast is hier ook de surfschool van het dorp te vinden.

Woest

Sfeervol eten en drinken aan zee? Dan ben je bij Woest aan het juiste adres. Naast een restaurant en terras zijn er namelijk ook strandbedden te reserveren in de zomermaanden. Altijd zeker van een plekje in de zon.

De Toko

Uitzicht op het strand, in de zon en uit de wind. Strandpaviljoen De Toko heeft het goed voor elkaar. Strijk neer op het terras voor een lekkere lunch, snelle hap of gewoon om even tot rust te komen met een kopje koffie.

Afhalen in Callantsoog

Wip-in

Bij Wip-in is friet niet zomaar friet. Dagelijks worden verse frieten gemaakt van de beste aardappelen en gebakken terwijl je wacht. Al sinds 1970 is Wip-in een begrip in het dorp.

Amore Mio

Echte Italiaanse pizza? Pizzeria Amore Mio biedt al jarenlang het echte werk. Niet alleen om mee te nemen, maar ook heerlijk om even plaats te nemen onder genot van een glas wijn.

Fishy

Na al die strandlucht is er natuurlijk een ding dat niet mag ontbreken: vis. Fishy is het visrestaurant van Callantsoog. Zowel om mee te nemen, maar ook ter plekke te nuttigen.

Lokaal genieten

Keetenburgh

 Sinds oktober 2021 is de boerderijwinkel Keetenburgh in Groote Keeten geopend. Hier vind je onder andere lokale verse producten, huisgemaakte soepen, overheerlijke taarten, speciaalbieren, zuivel, bakmixen, smaakvolle wijnen en mooie bloemen.

De boerderijwinkel:

  • Is gevestigd op de Helmweg 10, 1759 NE, Groote Keeten.
  • En is geopend van woensdag tot en met zondag, van 10:00 tot 17:30. 

Callantsoger Bier

Probeer het Duinmannetje of Zwanenwater.  Speciaal bier om je vakantie in Callantsoog compleet te maken. Te koop op meerdere plekken in Callantsoog.

Kraampjes aan de weg

Of je nou de mooiste bloemen zoekt, echte piepers uit de regio, honing, jam, zuivel of kunst, het is allemaal te vinden in de kraampjes aan de weg. Rondom Callantsoog zijn er veel te vinden. Er zijn ook speciale routes in West Friesland langs de kraampjes met lokale producten.