Natuur

Zwanenwater

Het bijzondere natuurgebied bevindt zich op de dorpsgrens van Callantsoog. Geniet van de bloemrijke duinvalleien, heideveldjes en de grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa. Er zijn drie wandelroutes van 2, 3,5 en 5 kilometer.

Bollenvelden

Er is weinig zo kleurrijk als de bollenvelden. De bloemen in de omgeving van Callantsoog staan ongeveer vanaf half april tot half mei in bloei. Een heerlijke fietstocht is de optimale manier om van het natuurschoon te genieten.

Kooibosch

Ooit werd dit bos gebruikt als hakhoutbos, maar nu mogen de bomen onbekommerd groeien en daarmee is het een fijne broedplaats voor veel vogels. Het Kooibosch is alleen toegankelijk tijdens de rondleidingen van Staatsbosbeheer.

Strand Callantsoog

Natuurlijk staat de badplaats wel het meest bekend om zijn strand. Een prachtig zandstrand biedt de ruimte om uitgebreid te zonnebaden, wandelen en zwemmen. Honden mogen vanaf oktober tot april bovendien loslopen.

Luttickduin

Vroeger is het gebied overspoeld geweest door zeewater, maar tegenwoordig is Luttickduin een bijzonder mooi stukje natuur met dennen, berkenbomen en heide. Een ideale plek voor een korte wandeling of om de hond uit te laten.


Nollenland van Abbestede

Naast Abbestede ligt plots een stuk golvend duinland tussen de akkers. Het zijn nollen: oude duinen die vroeger overal lagen in de kop van Noord-Holland. Perfect voor een mooie wandeling. Bezoek ook eens de naastgelegen Zandpolder